Teļa gaļa ar tunča-kaperu mērci

Sastāvdaļas

četrām porcijām

Gaļai:

600 g teļa ciskas vai ciskas augšdaļas
viens selerijas kātiņš
viens vidēja izmēra sīpols
viens burkāns
viena glāze sausa baltvīna
sāls pēc garšas


Mērcei:

Viens 240 g iepakojums Rio Mare tunča olīveļļā
divi olu dzeltenumi
četras eļļā konservētas anšovu filejas
viena ēdamkarote etiķī marinētu, labi nosusinātu kaperu
280 g olīveļļas
½ citrona sula
sāls un pipari pēc garšas

Stampa Ricetta

Dalieties ar recepti

Pastāstiet saviem draugiem

RECEPTĒ IZMANTOTAIS PRODUKTS

Tuncis olīveļļā

Vairāk

Pagatavošana

    1. Uzvāriet divus litrus ūdens, pievienojiet lielos gabaliņos sagrieztus dārzeņus, vīnu, gaļu un sāli pēc garšas, vāriet aptuveni pusotru stundu un ļaujiet atdzist buljonā.

    2. Bļodā vai virtuves kombainā ievietojiet olu dzeltenumus, nedaudz sāls un piparu un dažus pilienus citrona sulas un sasmalciniet visas sastāvdaļas, vispirms lēnām un pēc tam straujāk, lēnām pilinot klāt olīveļļu. Kad mērce sāk emulģēties, pievienojiet nedaudz citrona sulu. Ja majonēze “sarecē”, ielieciet olas dzeltenumu tīrā bļodā, enerģiski sakuliet un pakāpeniski pievienojiet sarecējušo majonēzi. Ja vēlaties ietaupīt laiku, varat izmantot 250 g veikala majonēzes. Kad majonēze ir gatava, pievienojiet tunci, anšovus un kaperus un minūti maisiet sastāvdaļas, lai iegūtu vienmērīgu, krēmīgu mērci.

    3. Ja vēlaties, lai tunča mērce būtu vienmērīgāka, varat pievienot dažus karotes aukstā buljona, kurā tika pagatavota gaļa. Jūs varat arī padarīt to maigāku, pievienojot dažus vārītu dārzeņu gabalus, kurus izmantojāt buljonā, šajā gadījumā Jums būs no jauna jāsajauc visas sastāvdaļas virtuves kombainā.

    4. Nosusiniet un sagrieziet auksto gaļu plānās šķēlēs un izkārtojiet tās uz šķīvja. Virsū uzlejiet mērci, ļaujiet garšai vismaz vienu stundu ievilkties ledusskapī un pasniedziet.

Populiariausi receptes