Ar tunci pildīti knēdeļi ķirbju mērcē

Sastāvdaļas

četrām porcijām
300 g mīkstas baltmaizes
viens 160 g iepakojums Rio Mare tunča olīveļļā
viens sīpols
80 g miltu
trīs olas
40 g rīvēta siera
200 ml piena
250 g ķirbja
300 ml dārzeņu buljona
neliela buntīte pētersīļu
dažas maurloku lapas
40 g sviesta
sāls pēc garšas

Stampa Ricetta

Dalieties ar recepti

Pastāstiet saviem draugiem

RECEPTĒ IZMANTOTAIS PRODUKTS

Tuncis olīveļļā

Vairāk

Pagatavošana

    1. Sasmalciniet un apcepiet sīpolu pannā ar sviestu uz nelielas liesmas, līdz tas kļūst caurspīdīgs, bet ne brūns. Pusi apceptā sīpola ielieciet lielā bļodā.

    2. Pievienojiet kubiņos sagrieztu ķirbju mīkstumu un dārzeņu buljonu pannā esošajiem sīpoliem un sautējiet aptuveni 25 minūtes.

    3. Sagrieziet maizi kubiņos un pievienojiet bļodā esošajiem sīpoliem. Pievienojiet sakultu olu, pienu, miltus, sasmalcinātus pētersīļus un nedaudz sāls un kārtīgi samīciet ar rokām, līdz panākta visai viendabīga konsistence. Ja nepieciešams, samitriniet rokas, lai mīkla neliptu klāt.

    4. Uzvāriet lielā katlā sālītu ūdeni.

    5. Ļaujiet masai dažas minūtes nostāvēties. Pa to laiku sadrupiniet kārtīgi notecinātu tunci ar dakšiņu un sajauciet to ar rīvēto sieru.

    6. No maizes masas izveidojiet knēdeļus aptuveni mazu valriekstu lielumā. Katras bumbiņas vidū izveidojiet iedobumu, ar karoti ievietojiet nedaudz tunča maisījuma un pēc tam aizlipiniet bumbiņas tā, lai pildījums neizkristu.

    7. Vāriet knēdeļus verdošā ūdenī aptuveni 10 minūtes. Kārtīgi sasmalciniet ķirbju mērci virtuves kombainā un ar karoti iesmeliet nedaudz mērces četros atsevišķos šķīvjos. Uz katra šķīvja izkārtojiet vienādu knēdeļu skaitu. Rotājiet ar sasmalcinātiem maurlokiem un šķipsniņu rīvēta siera.

Populiariausi receptes