Rīsu kroketes ar tunci un mocarellu

Sastāvdaļas

četrām porcijām
300 g rīsu
viens sīpols
viens litrs buljona
40 ml olīveļļas
200 g Mocarellas
viens 160 g iepakojums Rio Mare tunča olīveļļā
divas olas
150 g tomātu biezeņa
šķipsniņa raudenes
eļļa fritēšanai
milti
rīvmaize
sāls

Stampa Ricetta

Dalieties ar recepti

Pastāstiet saviem draugiem

RECEPTĒ IZMANTOTAIS PRODUKTS

Tuncis olīveļļā

Vairāk

Pagatavošana

    1. Sagrieziet sīpolu šķēlēs un apcepiet to pannā ar olīveļļu. Pievienojiet 100 g tomātu biezeņa un šķipsniņu raudenes. Pievienojiet rīsus un atstājiet marinēties. Pakāpeniski pievienojiet buljonu un vienmērīgi maisiet, līdz tiek iegūts ne pārāk mitrs risoto. Noņemiet no liesmas un pievienojiet vienu veselu olu. Izberiet rīsus uz virtuves dēļa un ļaujiet tiem atdzist.

    2. Noteciniet nelielu tunča gabaliņu, ievietojiet to traukā. Pievienojiet sasmalcinātu mocarellu un atlikušo tomātu biezeni.

    3. Paņemiet plaukstā ēdamkaroti aukstu rīsu un pievienojiet mazliet tunča un mocarellas pildījuma, izveidojot bumbiņu ar pildījumu iekšpusē. Atkārtojiet darbību, līdz beigušās sastāvdaļas. Sakuliet atlikušo olu, pievienojot šķipsniņu sāls.

    4. Pārklājiet rīsu kroketes ar miltiem, iemērcējiet sakultajā olā un apklājiet ar rīvmaizi. Fritējiet, līdz tās ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Pasniedziet karstas.

    Maltīte gatava!

    Par lielisku papildinājumu kroketēm var kalpot dažādu augļu gabaliņi.

Populiariausi receptes